Categories
Motion

Hvad kan man forvente af Danmarks gruppe ved VM i Qatar?

Dette indhold er sponsoreret

Danmark er blandt de 32 nationer, som skal kæmpe om trofæet ved verdensmesterskaberne i fodbold i Qatar til november, hvorfor det kan være interessant at kigge lidt på, hvordan Danmarks kampe til VM ser ud, og hvad man kan forvente af Danmark angående avancement fra gruppen.

Gruppen i Qatar

Danmarks gruppe til VM i Qatar består af Frankrig, Australien og Tunesien. Den første kamp spilles imod Tunesien den 22. november kl. 14:00. Derefter skal Danmark møde Frankrig den 26. november kl. 17:00,  mens den sidste kamp skal spilles den 30. november kl. 16:00 mod Australien. 

Hvis det så sker, at Danmark går videre fra gruppen, skal der spilles en potentiel 1/8 finale den 3. eller 4. december.

Hvad kan man forvente af Danmarks gruppe?

Selvom man aldrig helt ved med fodbold, så burde Frankrig og Danmark anses som store favoritter til at gå videre fra gruppen. 

Danmark har gjort det godt i en årrække, så hvis holdet spiller op til deres bedste niveau, så burde de gå videre. Det bliver naturligvis svært at slå de forsvarende verdensmestre fra Frankrig, som dermed også er en af verdens bedste fodboldnationer, selvom de senest slog dem på Stade de France i Nations League. Dermed burde det være i de andre to kampe, imod Tunesien og Australien, at Danmark skal spille sig videre fra gruppen. 

Kigger man nemlig på oddsene, så er Danmark også storfavoritter i de to opgør, især imod Tunesien. Det er heller ikke helt overraskende med tanke på landsholdet gode præstationer ved EM sidste år og ved kvalifikationen til Qatar. Man skal dermed aldrig sige aldrig i forhold til Frankrig, især da Tyskland og Spanien ikke formåede at gå videre fra deres gruppe, selvom de var forsvarende mestre. 

Værtsnationen

Det er første gang, at VM afholdes i Mellemøsten, mens det således også er første gang, at verdens største sportsbegivenhed afholdes i en muslimsk stat. Dermed vil fodboldfans verden over få mulighed for at opleve, hvad Qatar har at byde på. 

Der har dog været meget fokus på Qatars problemer med at leve op til diverse menneskerettigheder, blandt andet angående forholdene for arbejderne under forberedelserne til turneringen. Samtidig kan det også være landets problemer med kvinderettigheder eller manglen på LGBTQ+ rettigheder. Dermed bliver der nok for eksperterne at diskutere, når verdensmesterskaberne i fodbold begynder til november.

Det er derfor spændende, hvad der sker til november, når verdensmesterskaberne endnu engang finder sted, som er en begivenhed, man ikke bør misse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *