Categories
Alt om Sport

Træt af overfyldte fitnesscentre? Træn hjemme med simpelt udstyr

Annonce

Der kan findes mange grunde til, at man ikke har lyst til at træne i et fitnesscenter sammen med en masse andre. Måske er man usikker på sig selv og bliver nervøs for, om man gør det rigtigt. Måske er man træt af at vente på, at andre bliver færdige med de redskaber, man selv skal bruge. Måske passer åbningstiderne dårligt, eller man bor langt fra et center. Heldigvis er der rig mulighed for at trække træningen hjem i stuen. 

Du behøver faktisk ikke et helt fitnesscenter fyldt med redskaber for at kunne opnå en effektiv træning af hele kroppen derhjemme. Du kan nøjes med få simple redskaber, som kan tilpasses dine behov og muligheder. Herunder kommer vi med nogle bud på, hvilke redskaber der kan blive en del af din home gym. 

Pladsbesparende og effektive – kettlebells er en god start

Når du skal starte din samling af træningsudstyr derhjemme, er kettlebells et rigtig godt sted at starte. De fylder ikke alverden, koster ikke uoverkommeligt meget, og så kan de bruges til at træne hele kroppen. Der findes et hav af forskellige kettlebell øvelser, som du kan bruge til at træne alt fra dine mavemuskler til din læg. 

En kettlebell er nem at opbevare i et helt almindeligt skab eller skur, som du antageligt allerede ejer, og du behøver altså ikke at skulle købe en masse ekstra opbevaring eller andet til dine nye kettlebells. Du kan få dem i en lang række forskellige størrelser, vægte og farver, så du kan finde dem, som passer perfekt til lige netop din træning.

Brug din baghave

Hvis du bor i et hus eller en stuelejlighed, hvor du har adgang til en baghave, så er du rigtig godt stillet i forhold til din hjemmetræning. Ikke nok med at du kan få frisk luft, mens du træner, så er der også betydeligt mere plads, end der er i din stue. Det kan også være befriende ikke at skulle stå og svede på dit soveværelsesgulv eller i køkkenet. Haven vil for mange føles mere naturlig at træne i.

Afhængigt af størrelsen på din baghave kan du rigtigt boltre dig med udstyr. Under nedlukningen i forbindelse med Covid-19 pandemien, var der flere, som anlagde hele træningsstativer i baghaven – ligesom dem i crossfitcentre eller fitness. Det er naturligvis ikke alle, der ønsker at gå til den slags længder, men større redskaber kan måske bedre passe i din baghave end i dit soveværelse. 

Brug din egen kropsvægt

Hvis du bor i en helt lille lejlighed, hvor der på ingen måde er plads til at bringe en masse tungt udstyr i spil, så fortvivl ej. Du kan nemlig sagtens opnå en effektiv træning uden brug af udstyr overhovedet. Du kan faktisk nøjes med noget så simpelt som et par skridsikre sko og en yogamåtte. 

Træning med din egen kropsvægt kan nemlig være lige så effektivt som træning med tunge vægte. Du kan sagtens styrke din krop med helt simple øvelser på daglig basis. Husk dog at hvis du træner med egen kropsvægt, og det føles for let, så kan du altid skalere op med flere gentagelser eller højere intensitet.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *