Categories
Alt om Sport

Guide: Vælg den rigtige tennisketsjer

Dette indhold er sponsoreret

Tennis er en sport, som kan bringe et smil på læben hos de fleste. Det er en sport man kan spille for at blive god til det, men også en sport, der kan spilles, bare for at have det sjovt. Dog er det relevant at man har den rigtige ketsjer til rådighed, uanset om man spiller for hyggens skyld eller for at blive dygtig. Det er nemlig sjovest at spille, når man har en ketsjer, der fungerer for en. Læs med videre for at blive lidt klogere på, hvordan man vælger den rigtige tennisketsjer

Jo større et ketsjerhoved, jo lettere

Hvis det er første gang man prøver tennis af, så kan det være en god idé at anskaffe sig en tennisketsjer med et større hoved. Størrelsen på ketsjerhoveder kan variere, men den ligger som regel mellem 550 cm2 og 870 cm2. Den hyppigst anvendte størrelse af ketsjerhoveder er mellem 600 cm2 og 700 cm2. 

Årsagen til det er lettere at spille tennis med en ketsjer, der har et større hoved, er fordi det gør det lettere at få lagt kraft i sine slag, og på grund af størrelsen er det også lettere at ramme bolden. Er man ny i sporten er det derfor oplagt at få fat i en ketsjer med et større hoved. 

Er man mere øvet indenfor sporten eller interesseret i at spille for at blive dygtig, så er et mindre hoved bedre på sigt. Det giver nemlig mulighed for at have mere kontrol over ens slag, og kraften i slaget bliver gjort stærkere med brug af teknik og fysik.

Hvad skal vægten være? 

Vægten på ens tennisketsjer har stor indflydelse på, hvordan man kan spille. Vægten påvirker ting som kraften på slaget, følingen af ens slag og fornemmelsen af ens boldkontrol. Når det kommer til vægten handler det meget om, hvad man foretrækker. 

En tungere ketsjer giver mulighed for at have mere kraft i slaget. Der er også mere stabilitet og stødabsorbering sammenlignet med en lettere ketsjer. Spiller man med en lettere ketsjer, så er det til gengæld lettere at reagere på bolde, da den er nemmere at bevæge sig rundt på banen med og hurtigere kan nå hen til boldene. 

Hvad en ketsjer skal veje handler ikke særlig meget om, hvilket niveau man spiller på, men er mere en smagssag, som bliver afgjort efter, hvordan man ønsker at spille og ens fysiske form. 

Udover ketsjerens vægt og størrelse, så findes der naturligvis mange andre faktorer, som kan være gode at have med sig i tankerne, når man skal vælge ens ketsjer. Det kan også være ting som strengenes mønster på ketsjeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *