Categories
Alt om Sport

Inspiration til en ny fritidsinteresse: 3 sjove sportsgrene, I kan dyrke som familie

Dette indhold er sponsoreret

Mange børnefamilier har svært ved at finde tiden i hverdagen til alt det, de gerne vil nå. Med afleveringer, madpakker, aftensmad, indkøb og sure pligter kan det for eksempel være svært at finde tiden til at dyrke motion. Derfor er det oplagt at dyrke motion sammen som en familie, for så får I bevæget jer og har kvalitetstid med hinanden på samme tid. I denne artikel får I inspiration til tre sjove sportsgrene, som I kan dyrke sammen som en familie. Inden I tager afsted til jeres nye fritidsaktivitet, kan det være en god idé at tage en corona hjemmetest. Når man mødes med andre familier på kryds og tværs, kan der nemlig hurtigt opstå smittekæder. 

Klatring

Har I lidt større børn skal I helt sikkert overveje, om klatring kunne være en sjov familieaktivitet. Klatring er blevet en populær sportsgren, fordi det er sjovt og udfordrende på samme tid. Der findes efterhånden klatreklubber mange steder i Danmark, og nogle af dem holder endda familiearrangementer, hvor alle er velkomne. Det styrker ikke bare jeres muskler og koordination at gå til klatring sammen, men også sammenholdet i familien, fordi det vil blive nødvendigt at hjælpe hinanden, når I klatrer. Ved at heppe, udfordre og motivere hinanden undervejs bliver I hurtigt dygtige klatrere.

Svømning

Det er god motion at tage i svømmehallen sammen, og det er også tit noget, som børnene synes er rigtig sjovt. Mens I svømmer baner, kan børnene, hvis de er store nok, lege og have det sjovt i vandet. Måske får de lyst til også at svømme et par baner. Ved svømning træner man sin kondition, opbygger muskler og sandsynligheden for at få skader er lavere end ved for eksempel løb. Det er desuden vigtigt at lære børn at svømme, og at tage i svømmehallen sammen er derfor også en oplagt mulighed for at få trænet svømmeteknikken lidt, både hos de store og de små.

Mountainbike

Kom ud i den danske natur og nyd kvalitetstid sammen med familien. Alle kan være med til at cykle i udfordrende terræn i skoven. Ikke bare er det sjovt, det er også godt både for balancen, koordination og konditionen at hoppe på cyklen sammen med familien og komme afsted. Bliver I bidt af det, kan I prøve at tage på mountainbike ferie i udlandet. Det er en god og lidt anderledes måde at få set den smukke natur i for eksempel Østrig på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *