Categories
Alt om Sport

Proteiner og udstyret er det vigtigste når du styrketræner

Dette indhold er sponsoreret

Når man snakker om træning, er det først og fremmest styrketræning, folk forestiller sig. Det er også en af de mest udbredte former for træning, for det er her, at man kan se resultater – hvad end det så er et slankere udseende, mere markerede muskler eller blot for at træne styrken.

Hvis du er ny, kan styrketræning være lidt af en mundfuld at begynde på – men bare rolig: Her giver vi dig nogle gode råd til, hvad du skal tænke over, når du styrketræner.

Udstyret til styrketræning

Ligesom med meget andet, kræver god styrketræning godt udstyr. Det er selvfølgelig simpelt at imødekomme, hvis du træner i fitnesscentret, men hvis du vil træne med godt udstyr derhjemme, bør du kigge rundt på nettet, før du køber noget – hvem ved; det kan være, at du finder noget, der passer bedre til dig. 

Kondition.dk har kigget på forskelligt udstyr til styrketræningen og giver dig deres vurderinger, samt hvilken en, de ville anbefale til både nybegyndere og øvede.

Proteinerne

Selve træningen er kun halvdelen af styrketræningen. Den anden halvdel er kosten. De fleste ved, at man skal begrænse kalorieindtaget, hvis man vil tabe sig. 

Har du et kalorieunderskud, tager kroppen energien fra dine fedtdepoter, og du bliver derved tyndere. Men hvad de færreste indser, kan musklerne ikke bygge sig op uden proteiner.

Spiser du ingen proteiner, bliver dine muskler altså ikke større, og du får en slankere figur, men intet fit look. Du kan få proteiner fra madvarer som kød, æg og mejeriprodukter, men også grønt som for eksempel linser og bønner indeholder godt med proteiner.

Husk restitution

Når man starter på træningen, er det ofte med et håb om, at man kan se hurtige resultater. Derfor er det heller ikke unormalt, at man træner ekstra meget, så man kan være sikker på, at kroppen har arbejdet nok til at skulle bygge oven på musklerne. 

Det er dog vigtigt, at du ikke bare klør på med træningen hver eneste dag. Din krop har netop brug for at genopbygge de muskler, den har brugt – og essentielt overbelastet – og det kan den kun gøre, når du ikke træner dem. Det kaldes restitutionsperioden, og varer typisk mellem en til to dage. Du er ofte øm i muskelgrupperne i de dage, hvilket er tegn på, at du netop har fået trænet dem ordentligt. 

Så selvom træning er forudsætningen for, at du opbygger dine muskler, er det også vigtigt at huske at slappe af, hvis du vil se resultater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *