Categories
Motion

Koordinering af hjemmearbejde og sport

Annonce

Fysisk aktivitet er vigtigt lige meget hvilken alder man har. Almindelig fysisk aktivitet behøver ikke at være enten elite fodbold eller løbning. Mange vælger at tage i fitnesscenteret eller en holdsport, for at komme ud og røre sig, og for at få det sociale sammenhold, som oftest medfølger. Der er især mange unge og børn der går til diverse sportsgrene, hvor de danner nye venskaber. Bruger man meget af sin fritid nede i hallen, kan det også blive svært at følge med i forhold til lektierne. Dette er der noget man kan gøre ved, f.eks. ved hjælp af lektiehjælp. 

Vigtigheden ved fysisk aktivitet

Når man dyrker regelmæssig fysisk aktivitet har det mange fordele med sig. Når man bevæger sig og får pulsen op forbedre det ens velvære, da det er med til at forebygge diverse livsstilssygdomme såsom type 2 diabetes og hjerte-kar sygdomme. Det anbefales, at man er fysisk aktiv mindst 30 minutter hver eneste dag 10 minutter ad gangen. Fysisk aktivitet er al form for aktivitet, hvor man får pusten og pulsen op. Det kan altså være alt fra en rask gåtur til en tur i fitnesscenteret. Det vigtigste er, at man kommer op og bevæger sig for at vedligeholde konditionen og musklerne i kroppen. 

Professionel sports udøvning

Man kan allerede som ung blive professionel sportsudøver eller dyrke sport på højt niveau. For professionelle er træning og forberedelse til matches, kampe og stævner noget af det vigtigste. De har ofte en meget fast træningsplan, hvor der skal trænes flere gange i ugen. Det kræver meget tid, at blive rigtig dygtig til en sportsgren. Det kan især være svært at finde tiden som ung, da man samtidig skal formå at passe skolen. 

Få tid til både skolen og sporten 

Det kan få nogle være svært at balancere sporten og skolen med lektier samtidig. Går man meget op i sporten kan man nemt komme til at prioritere træningen frem for lektierne. Dermed kan lektierne blive meget hårde at komme igennem i hverdagen, og i sær være svære, hvis man er gået glip af timer på grund af sin sport. Bliver lektierne for svære kan man få Privat lektiehjælp, hvor man hyrer en underviser, til at hjælpe med forskellige fag og emner i skolen. Det er forskelligt, hvor meget en privat lektiehjælper koster i timen. Det kan ca. variere mellem 100 kr. og omkring 3-400 i timen. Vælger man en lektiehjælper fra en af de større bureauer er det universitets- og lærerstuderende, der hjælper. Privat lektiehjælp kan hjælpe med eleven med at komme op niveau, og få mere ud af undervisningen fremadrettet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *