Categories
Alt om Sport

Dette skal du være opmærksom på, når du køber et dykkerur

Dette indhold er sponsoreret

Det er ikke alle og enhver, der er klar over, hvad det egentlig er, et dykkerur skal kunne. For dykkerure skal nemlig indeholde en række helt særlige specifikationer og funktionaliteter, som ikke alle andre ure har. Og det kan derfor være nødvendigt at blive guidet i forhold til hvilke ting, man bør være opmærksom på, når man skal købe et dykkerur. Og det har vi sørget for i denne artikel, hvor vi fortæller om de vigtigste ting, man bør være opmærksom på, når man skal købe sit første dykkerur.

Hvad skal uret helt præcist bruges til?

Dykkerure skal naturligvis bruges til dykning – men der er faktisk forskel på de funktioner, som et dykkerur har eller kan have. Først og fremmest er der forskel på, om du går efter et specifikt dykkerur eller om du i stedet har brug for en dykkercomputer. Et dykkerur er mere praktisk, da det sidder på håndleddet, mens en dykkercomputer har flere funktioner end et almindeligt dykkerur. Der er naturligvis forskel på størrelse og pris afhængigt af, hvad du foretrækker. Afhængigt af hvilken type dykning, du laver, skal du også være klar over, hvad dit dykkerur kan tåle – for det er nemlig ikke alle dykkerure, der kan tåle at dykke de mellem 10 og 30 meter, som man som regel gør som scuba dykker. Hold derfor øje med ATM værdien på det ur, du vælger.

Hvad er dit budget?

Ligesom for alle andre ure, kan man få dykkerure i mange forskellige prisklasser og til alle forskellige budgetter. Men igen – ligesom for de fleste andre ting – hænger pris og kvalitet som regel sammen. Går du efter et kvalitets dykkerur, som du kan bruge i mange år, kan du godt regne med at skulle betale en højere pris. Og her hænger prisen også sammen med de funktioner, som uret skal have, og jo flere funktioner, du har brug for, jo mere vil dykkeruret som regel også koste. Derfor bør du også have dit personlige budget in mente, når du kigger efter et dykkerur.

Er uret vandtæt?

Her kommer ATM værdien igen ind i billedet. ATM står for det atmosfæriske tryk. Her er det vigtigt at du finder et dykkerur, som kan holde til den dybde, du dykker på. For hver tiende meter stiger ATM med 1 – som udgangspunkt. For det er ikke altid korrekt, og som udgangspunkt bør man gå med et dykkerur med 100 ATM før man kan bruge det til at dykke med flaske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *