Categories
Motion

Sådan kommer du i gang med træningen?

Træning er sundt og godt for kroppen såvel som sindet – det ved mere eller mindre alle. Alligevel er det ikke alle, der træner. Hvis du var en af dem, men nu har besluttet dig for at blive en sundere version af dig selv med træning på programmet, kan du med fordel læse med videre her. I det følgende finder du nemlig en række tips til, hvordan du bedst muligt kommer i gang med træning nybegynder.

Tag den med ro

Et af de vigtigste tips du kan støde på, når det kommer til træningen – begynder eller ej – er at du skal tage den med ro og lytte til din krop. Det er nemlig ved at gøre dette, at du undgår skader og andre gener i kroppen. Rom blev ikke bygget på en dag, og det gør din drømmekrop heller ikke. Selv erfarne træningsfolk kan få skader, hvis ikke de passer på. Gør derfor dig selv en tjeneste og tag det stille og roligt fra starten af, og sørg derfra for at lytte til din krop. Start eventuelt ud med at lave alle dine øvelser uden vægte eller med meget lav vægt.

Start træningen derhjemme

Det kan være grænseoverskridende at troppe op i et fitnesscenter og begynde at træne. Særligt hvis du aldrig har prøvet det før. Derfor kan det være en god ide at beslutte dig for at træne derhjemme, eller i hvert fald starte der for at bygge lidt selvtillid op. 

Der findes et utal af øvelser, hvor du ikke behøver andet end en måtte til, men ønsker du at lave øvelser med vægte, kan det blive nødvendigt for dig at købe udstyr. 

Når du begynder træning, kan det være en god ide at benytte et træningsprogram for at sikre dig, at du laver nogle ordentlige øvelser.

Få hjælp af en med mere erfaring

Hvis du er helt blank på træningen, kan det være en god ide at få hjælp fra en mere erfaren person inden for området. Her kan du enten spørge en ven eller lignende, om han eller hun kunne tænke sig at hjælpe dig, eller du kan hyre en personlig træner. Begge dele kan hjælpe dig godt i gang. En af fordelene ved en personlig træner er dog, at de kan lave et træningsprogram fitness begynder, altså et træningsprogram for nybegyndere.

Bliv motiveret med en makker

Kom i gang med træning ved at anskaffe dig en makker. Dette er også en oplagt måde at komme i gang med træningen på. Du kan enten vælge en makker, der har lige så lidt erfaring som dig selv, eller en der har mere erfaring end dig selv. Begge dele har sine fordele. Den generelle fordel ved en træningsmakker er, at han eller hun kan sørge for at trække dig af sted til træningen. Det er noget mere motiverende at træne sammen med en anden person end alene. Grunden til dette er, at du har en, du skal stå til ansvar overfor foruden dig selv, og det kan få mange op ad sofaen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *