Categories
Alt om Sport

Hvor mange kalorier forbrænder man om dagen?

Det er ganske vist forskelligt, hvor meget man forbrænder på en dag, men der er nogle hovedregler, som man kan tage udgangspunkt i. Forbrænding af kalorier afhænger også meget af, hvor aktiv man er i løbet af en dag, om man er mand eller kvinde og sidst men ikke mindst ens basale stofskifte. Nedenstående vil give dig et indblik i, hvor mange kalorier man forbrænder om dagen. Derudover bliver du også klogere på hvilke aktiviteter, der giver den største effekt på kalorieforbrændingen. 

Hvad er dit basale stofskifte? 

Det er faktisk vigtigt at vide, hvor meget ens krop forbrænder i løbet af en dag for at holde sig selv i live. Det kaldes nemlig for det basale stofskifte eller Basal Metabolic Rate (BMR). Det basale stofskifte kan fortælle dig, hvor mange kalorier kroppen skal bruge for at holde liv i hjertet, opretholde lungernes funktionsdygtighed, holde hjernen i gang samt opretholde kroppens konstante temperatur. Der findes en tommelfingerregel, som kan udregne dit basale stofskifte for dig, altså hvor mange kalorier du har brug for i løbet af en dag. For at kvinden kan regne sit basale stofskifte ud, skal hun gange sin nuværende kropsvægt med 20 kalorier. Det samme gælder for manden. Han skal gange sin nuværende kropsvægt med 25 kalorier dog. Dette er et godt udgangspunkt for, hvad man som mand og kvinde har brug for helt skrabet ind til benet. Altså det basale stofskifte. Det er dog vigtigt at have i menté, at denne udregning er gældende for et menneske, der ligger i sengen dagen lang. Det er jo ikke tilfældet ved langt de fleste, hvorfor man bør tage alle ens livstilsaktiviteter med ind i udregningen også. 

Hvilke aktiviteter forbrænder du mest ved? 

Alle de aktiviteter, som du foretager dig i løbet af en dag, vil være med til at øge kalorieforbrændingen. Det er, hvad enten du går på arbejde, er ude at shoppe, laver mad eller træner. Naturligvis vil nogle aktiviteter såsom decideret træning skabe større forbrænding end andre aktiviteter. Hvis du har et arbejde, hvor du sidder stille det meste af dagen, og derfor ikke bevæger dig ret meget, vil du ikke forbrænde så meget som ved et fysisk krævende arbejde. En tommelfingerregel ved et stillesiddende arbejde er resultatet fra det førnævnte regnestykke og gange det med 1,2, så finder du skønsmæssigt din totale kalorieforbrænding for dagen. En tommelfingerregel ved et fysisk krævende arbejde er også resultatet for det førnævnte regnestykke og gange det med 1,4. Det er vigtigt at tilføje de kalorier, som du forbrænder ved eventuelle træninger i løbet dagen for at få dit præcise totale kalorieforbrænding resultat.

Generelt set er cykling og løb de to sportsaktiviteter, som giver den bedste kalorieforbrænding. Forskere er kommet frem til, at langt de fleste mennesker vil kunne forbrænde omtrent 600 kalorier i timen ved cykling, og en supermotionist vil kunne forbrænde mellem 1000 og 1200 kalorier i timen. Det handler om intensiteten og styrken af aktiviteten inden for et vist tidsrum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *